Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectare wijngaard ligt in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. De stokken staan op verschillende 'Lagen' in het Strassertal aangeplant. De St. Laurent groeit op de Gaisberg waar de druiven van de mineraalrijke lössbodem en het bijzondere, gevarieerde microklimaat profiteren en tot onder andere deze zwoele, zachte, soepele rode wijn leidt. De druiven worden op roestvrijstaal vergist. Na de malolactische omzetting rijpt hij in grote vaten van eiken- of acaciahout.De fruitige tonen worden door die subtiele houtrijping aangevuld met wat karamel en een vleug verse tabak. De combinatie van vol, niet zwaar, zwoel, frisfruitig en pittig maakt deze wijn boeiend en een goede begeleider van fijn wild.
Boeiende wijn boordevol zwoele aroma's van gedroogde zwarte pruim en karamel en de pittige toon van een vleugje verse tabak. In de mond komt hij romig en rond over, maar heeft hij tegelijkertijd ook beet. Een wijn voor bij fijne wildgerechten en kaas. carpaccio fijne gerechten met rood vlees, als rosbief met roerbakgroenten varkenshaas lichte, fijne wildgerechten als reebiefstuk belegen kaas
Michaela (geboren Allram) nam in 1992 samen met haar man Erich het wijnbedrijf in Kamptal over van haar ouders. Hun wingerd in het Strassertal beslaat in totaal zo'n 14 hectare. De verschillende “Lagen”, zoals de Hasel, Gaisberg, Sandgrube en Gaisberg, bestaan uit diverse grondsoorten als löss, klei, leisteen en graniet. De filosofie van Erich is dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard ontstaat en hij heeft dan ook de druivensoorten zorgvuldig afgestemd op hun individuele terroir. Zo is gekozen voor de typisch Oostenrijkse grüner veltliner, blauer zweigelt en St. Laurent, maar ook voor weissburgunder en riesling. Een hoge mate van individualiteit en karakter is kenmerkend voor de wijnen van dit Oostenrijkse kwaliteitshuis.
Meer informatie: Weingut Allram
Schrijf de eerste review