Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn biologisch
Herkomst:
Frankrijk, Elzas
Druivensoort
Riesling
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.

KLIMAAT & TERROIR De 3,2 hectare tellende wijngaard Kanzlerberg op 250 meter hoogte en heeft een zuidelijke en zuidoostelijke expositie. De bodem bevat kalk, klei en mergel en zelfs gips, wat zorgt voor citrusaroma’s in de wijn. VINIFICATIE De wijn vergist en rijpt in roestvrijstalen tanks en rijpt daarna nog lange tijd op fles. DRUIVEN riesling ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK Rijk en krachtig, maar uiterst elegant en verfijnd. De geur is fris en uitgesproken mineralig met tonen van gentiaan, citrus (limoen) en natte stenen. De smaak is gestructureerd, ziltig, fris en verfijnd en de afdronk is eindeloos. SERVEERSUGGESTIE Gastronomische wijn. Serveer op 8 à 12 graden bij gegrilde kreeft, gegrilde zeebaars met venkel, vis in rijke sauzen of gerookte zalm, paling of forel. WEETJE Kanzlerberg is de kleinste Grand Cru van de Elzas.In de 15e eeuw was het een commanderie van de Ridders van St. Jean. De ridders die de commanderie onderhielden en voor hun gasten zorgden, plantten er wijnstokken aan.

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.