La Dama Ca Besi (BIO) Valpolicella Classico Superiore

Conform de rijke traditie van de Valpolicella is er een wijn gemaakt die traditioneel te noemen is. Een wijn met grote concentratie en elegantie en een lange persistentie (afdronk). Een wijn met een lang bewaarpotentieel. De oogst vindt plaats in twee fasen, in het eerste worden de trossen in dozen van 6 kg geplaatst, in de fruitcontainer, gedurende ongeveer 30-40 dagen om in te drogen. In de t...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Veneto
Druivensoort
Corvina, Rondinella
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Conform de rijke traditie van de Valpolicella is er een wijn gemaakt die traditioneel te noemen is. Een wijn met grote concentratie en elegantie en een lange persistentie (afdronk). Een wijn met een lang bewaarpotentieel.

De oogst vindt plaats in twee fasen, in het eerste worden de trossen in dozen van 6 kg geplaatst, in de fruitcontainer, gedurende ongeveer 30-40 dagen om in te drogen. In de tweede fase worden de druiven geperst en de most wordt in stalen vaten gedurende 10-15 dagen gefermenteerd. Rijping vindt plaats in grote vaten gedurende 24 maanden in open barriques. Na fermentatie worden de barriques gesloten en in de loods bewaard. Pas na 2 jaar vindt de assemblage van de wijnen en het bottelen plaats.

Serveertemperatuur: 18 - 20 ° c

Bewaar potentieel: 10 jaar en meer

Smaakprofiel: stevig en de wijn wordt bij voorkeur aan tafel ingezet bij stevige kazen / geroosterd vlees en kruidige gerechten. 

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.