Conform de rijke traditie van de Valpolicella is er een wijn gemaakt die traditioneel te noemen is. Een wijn met grote concentratie en elegantie en een lange persistentie (afdronk). Een wijn met een lang bewaarpotentieel.
De oogst vindt plaats in twee fasen, in het eerste worden de trossen in dozen van 6 kg geplaatst, in de fruitcontainer, gedurende ongeveer 30-40 dagen om in te drogen. In de tweede fase worden de druiven geperst en de most wordt in stalen vaten gedurende 10-15 dagen gefermenteerd. Rijping vindt plaats in grote vaten gedurende 24 maanden in open barriques. Na fermentatie worden de barriques gesloten en in de loods bewaard. Pas na 2 jaar vindt de assemblage van de wijnen en het bottelen plaats.
Serveertemperatuur: 18 - 20 ° c
Bewaar potentieel: 10 jaar en meer
Smaakprofiel: stevig en de wijn wordt bij voorkeur aan tafel ingezet bij stevige kazen / geroosterd vlees en kruidige gerechten.
Biologisch gecertificeerde wijn. De Grote Hamersma 2024.
Conform de rijke traditie van de Valpolicella is er een wijn gemaakt die traditioneel te noemen is. Een wijn met grote concentratie en elegantie en een lange persistentie (afdronk). Een wijn met een lang bewaarpotentieel.
De oogst vindt plaats in twee fasen, in het eerste worden de trossen in dozen van 6 kg geplaatst, in de fruitcontainer, gedurende ongeveer 30-40 dagen om in te drogen. In de tweede fase worden de druiven geperst en de most wordt in stalen vaten gedurende 10-15 dagen gefermenteerd. Rijping vindt plaats in grote vaten gedurende 24 maanden in open barriques. Na fermentatie worden de barriques gesloten en in de loods bewaard. Pas na 2 jaar vindt de assemblage van de wijnen en het bottelen plaats.
Serveertemperatuur: 18 - 20 ° c
Bewaar potentieel: 10 jaar en meer
Smaakprofiel: stevig en de wijn wordt bij voorkeur aan tafel ingezet bij stevige kazen / geroosterd vlees en kruidige gerechten.
Rondinella
De Rondinella druif is een druivensoort die de tweede viool speelt in de traditionele Valpolicella blenden. De aroma’s verhouden zich tot een-dimensionaal fruit met gemiddelde suiker- en zuurgraden. Rondinella voegt dus vooral wat vulling toe en is niet sterk of interessant genoeg om solo gevinifieerd te worden. De concentratie van apassimento komt Rondinella ten goede.
De wijnmakerij is gelegen in Negrar, in een optimale positie voor het drogen van de druiven, die aanleiding geven tot onze meest waardevolle product: de Amarone van de Valpolicella Classica. De receptie in de kelder is voor ons een bijzondere tijd voor het ontvangen van gasten, vrienden en geliefden, het is een unieke mogelijkheid van het delen van ons project en onze passie, en dit laat een onuitwisbare herinnering van ons en van onze producten, en de mensen die op bezoek komen.
Wij zijn de eerste generatie van wijnbouwers uit van ons gezin en vandaag ons bedrijf is zestien hectare, waarvan er tien zijn beplant met wijngaarden verdeeld in twee groepen met een afstand tussen hen, Negrar, Sant ' ambrogio, in de mooie Valpolicella Classica, waar de pergola en de achterzijde samen te voegen tot een enkele missie, voor de productie van druiven van uitmuntendheid te geven van onze wijn een onmiskenbaar karakter en typische karakter, die zo onderscheidt ons.
Samen met mijn vrouw Miriam en mijn schoonvader Giampietro die eerst geloofde in ons project, in 2006 we met uitzicht op de wijn wereld als schrijvers.
Meer informatie: La Dama
Schrijf de eerste review