Nuevo Mundo Las Ninas Chardonnay

Nadat de Franse wijnfamilie Dauré in 1996 een studiereis naar Zuid-Amerika heeft ondernomen zijn ze zo onder de indruk van de mogelijkheden van met name Chili als wijnland dat ze er besluiten te gaan wonen. Gekozen werd voor de Colchagua vallei, waar veel overeenkomsten met de Franse cultuur aanwezig zijn en waar de beste Chileense wijnen worden gemaakt.   Het zijn acht ondernemende Français...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Chili, Colchagua Valley
Druivensoort
Chardonnay
Flesinhoud:
0.75 l

Nadat de Franse wijnfamilie Dauré in 1996 een studiereis naar Zuid-Amerika heeft ondernomen zijn ze zo onder de indruk van de mogelijkheden van met name Chili als wijnland dat ze er besluiten te gaan wonen. Gekozen werd voor de Colchagua vallei, waar veel overeenkomsten met de Franse cultuur aanwezig zijn en waar de beste Chileense wijnen worden gemaakt.

 

Het zijn acht ondernemende Françaises die er het innovatieve project “Las Ninas” in Apalta gaan opzetten. 'Las Niñas' is trouwens het Spaans woord voor meisjes. Belangrijk is hun keuze voor Biologische wijnbouw. Een bewuste keuze, want bio-wijnboeren hebben liefde voor hun grond en geven de natuur de ruimte. Zij zijn ervan overtuigd dat juist deze wijnen de toekomst hebben en meer en meer de maatstaf is in plaats van uitzondering. Bij Las Ninas hebben dan ook de ambitie om duurzaam geproduceerde wijnen tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen aanbieden.

De druiven worden handmatig geoogst in kistjes van 12 kg, waarna de druiven over de selectietafel gaan. Alleen het beste fruit wordt geselecteerd voor vinificatie. De bodem bestaat hier uit granietzand dat zorgt voor een perfecte waterhuishouding. Dat is erg belangrijk vanwege de hete droge zomer en de grote temperatuurverschillen (>25ºC tussen middag en nacht).

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.