Audacia richt zich op de import en promotie van de unieke wijnen van Audacia Wine Estate. Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen zonder toegevoegde sulfieten én conserveringsmiddelen!
De wijnen van Audacia onderscheiden zich doordat er géén sulfieten en conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, vol van smaak zijn en gedurende minimaal 10 jaar bewaard kunnen blijven.
Audacia Nederland maakt gebruik van de wereldwijde ‘VRIJ VAN ….’ megatrend op het gebied van de wijnbehoeften van de consument. De unieke wijnen van Audacia zullen u helpen uw ‘gezondere levensstijl’ te vergroten en te blijven genieten van een goed glas wijn als tegenwicht voor de gemiddelde wijnen met toegevoegde sulfieten en conserveringsmiddelen.
De wijnen van Audacia zijn uniek gepatenteerde rode wijnen die op Rooibos gerijpt zijn. Bij de productie is gebruik gemaakt van inheemse Zuid-Afrikaanse houtsoorten en taninnes, die extreem rijk zijn aan unieke antioxidanten/polyfenolen, daardoor kan de wijn op een natuurlijke manier bewaard worden.
Een blend met expressief fynbos en natuurlijke zoete kersenaroma’s. Wijn met volle body en zachte tannines met een gespierde afdronk.
Kleur: diep paars-bruine kleur
Aroma's: expressief fynbos en natuurlijke zoete kers
Smaak: rode fruitsmaken, specerijen, herkenbare cassistonen
Wijn/spijs: heerlijk bij stoofschotels, BBQ-gerechten, harde worsten en belegen kazen
Merlot
Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon.
De Merlot is een internationale druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de cabernet sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.
Deze druivensoort wordt in de Côtes de Gascogne gebruikt voor rode wijn en rosé wijn.
Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent van merlotwijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage, een prima wijn kan voortbrengen.
Verder wordt er merlotwijn geproduceerd in Italië (vooral in het Noord-Oosten), Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië - waar het merlot-areaal de voorbije tien jaar is vernegenvoudigd) - en Zuid-Amerika, met name in Chili.
Schrijf de eerste review