De druiven komen van een 35 jaar oude wijngaard, aangeplant als bush vines in Camino del Puerto, in de buurt van La Seca. De selectie van de druiven vindt plaats in het veld en de druiven gaan in kratten van 20 kilo. Door aan deze strenge regels te houden, worden lage opbrengsten van hoge kwaliteit gegarandeerd. De ovale vaten van klei en beton maken de wijn bijzonder. Ze bieden het ideale antwoord op de actuele studies betreffende de nieuwste mogelijkheden voor de Verdejo-druif. De vorm en het verschil in temperatuur op verschillende hoogtes creëert een circulaire stroom, waardoor het effect van de lie versterkt wordt. De vaten zorgen ook voor een betere bescherming voor de wijn en biedt de kans langer te rijpen zonder oxidatie. Na de fermentatie in de ovale vaten en rijping op de lie voor 8 maanden wordt de wijn gebotteld.
Een waanzinninge intensiteit in een modern definitie van Verdejo, dat is het resultaat na de zoektocht naar een andere en originele Verdejo. Door analyse en nieuwe vinificatietechnieken deze wijn met spannende diepgang ontwikkeld. Het ontstaan vande Verdejo is een combinatie van complex werk in het veld en een innovatieve uitwerking in ovale betonnen vaten. De wijn wordt 8 maanden in deze betonnen vaten, op de lie.
Verdejo
De Verdejo is een Spaanse druivensoort voor witte wijn die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren. Deze Verdejo druivensoort oxideert gemakkelijk. De wijnen zijn goed van structuur en hebben een goede balans. Verdejo's wijnen hebben de geur en smaak van peren en krijgen na enige jaren op fles honingachtige tonen met een duidelijke indruk van noten.
De wijngaard wordt gekenmerkt door een platform van losse stenen, is arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hogere niveaus. Het plaatselijke klimaat, continentaal met een Atlantische invloed, dwingt de wijnstokken tot diep in de ondergrond te reiken op zoek naar water. Tijdens het wijnmaakproces vindt in de eerste fase een koude maceratie voor 8 tot 12 uren plaats. Na een pneumatische persing wordt de alcohol gefermenteerd bij lage temperatuur in roestvrijstalen vaten en laat men de wijn rijpen op de lie tot deze is geklaard. Daarna wordt de wijn gefilterd en gebotteld wordt.
Meer informatie: Bodegas José Pariente
Schrijf de eerste review