Castello Banfi Cabernet Sangiovese Toscana igt 'Col di Sasso'

De Col di Sasso is de rode variant van de twee voorgaande witte wijnen. Ook hier een bijzondere combinatie van twee druiven, in dit geval van de uitheemse Cabernet met de lokale Sangiovese. Iets minder apart dus, want in Toscane is het tegenwoordig goed gebruik Sangiovese, de druif van de Brunello zelf en natuurlijk ook van Chianti Classico te mengen met Cabernet (of Merlot). De druiven staan aang...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Toscana
Druivensoort
Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
lam gegrild, Lam, Vlees, Hoofdgerecht, Kip, gevogelte, Pasta vleessaus, italiaans, Mediteraans, zachte kazen, Pasta
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

De Col di Sasso is de rode variant van de twee voorgaande witte wijnen. Ook hier een bijzondere combinatie van twee druiven, in dit geval van de uitheemse Cabernet met de lokale Sangiovese. Iets minder apart dus, want in Toscane is het tegenwoordig goed gebruik Sangiovese, de druif van de Brunello zelf en natuurlijk ook van Chianti Classico te mengen met Cabernet (of Merlot). De druiven staan aangeplant op het meest rotsachtige deel van de wijngaard. Deze druiven moeten door een arme ondergrond goed in toom worden gehouden. De Sangiovese geeft de wijn volheid en rondeur, de Cabernet geeft hem fruit en ruggengraat. En dat werkt heel ideaal, in combinatie met een subtiele houttoon.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.