Bollicella, Verona Mousserende Rosé "Op gist"
'Nou, zo heb ik je liever.'
Bollicella leeft met haar hoofd in de wolken en vergeet soms zelfs naar beneden te gaan. Een paar maanden geleden kleurde hij het haar van Nadir roze, zijn witte paard, zonder het weer terug te krijgen zoals het was. Klein detail: hij had "Bubbly Foam number 3" gebruikt , een rusteloze drank, die blijkbaar alles in roze bubbels veranderde.
Bollicella komt alleen van Molinara- druiven , een inheemse rode druivensoort van Valpolicella. De druiven worden, na een korte maceratie (die de typische roze kleur geeft) geperst en gefermenteerd in een stalen vat. Na ongeveer 6 maanden wordt most afkomstig van gedroogde Molinara-druiven aan de wijn toegevoegd en vervolgens zonder filtering gebotteld. De suikers in de most en de gisten in de basiswijn zorgen voor een tweede spontane gisting in de fles, die verantwoordelijk is voor zijn sprankelendheid. Na een adequate stop op de droesem is de wijn klaar om geproefd te worden. Op de bodem van de fles bevindt zich het typische sediment, dat de onmiskenbare sluier aan de wijn geeft.
'Nou, zo heb ik je liever.'
Bollicella leeft met haar hoofd in de wolken en vergeet soms zelfs naar beneden te gaan. Een paar maanden geleden kleurde hij het haar van Nadir roze, zijn witte paard, zonder het weer terug te krijgen zoals het was. Klein detail: hij had "Bubbly Foam number 3" gebruikt , een rusteloze drank, die blijkbaar alles in roze bubbels veranderde.
Bollicella komt alleen van Molinara- druiven , een inheemse rode druivensoort van Valpolicella. De druiven worden, na een korte maceratie (die de typische roze kleur geeft) geperst en gefermenteerd in een stalen vat. Na ongeveer 6 maanden wordt most afkomstig van gedroogde Molinara-druiven aan de wijn toegevoegd en vervolgens zonder filtering gebotteld. De suikers in de most en de gisten in de basiswijn zorgen voor een tweede spontane gisting in de fles, die verantwoordelijk is voor zijn sprankelendheid. Na een adequate stop op de droesem is de wijn klaar om geproefd te worden. Op de bodem van de fles bevindt zich het typische sediment, dat de onmiskenbare sluier aan de wijn geeft.
Molinara
De Molinara druif is blauwe druivensoort uit Italië en speelt een rol in de blend voor Valpolicella. Het ras geeft de wijn meer zuren en wordt ook gebruikt in de wijnen van Corvina, Rondinella en Bardolino. De druif wordt zelden gebruikt voor andere wijnen en heeft als synoniem Rossara, Rossanella en Brepon Molinaro.
De wijnmakerij is gelegen in Negrar, in een optimale positie voor het drogen van de druiven, die aanleiding geven tot onze meest waardevolle product: de Amarone van de Valpolicella Classica. De receptie in de kelder is voor ons een bijzondere tijd voor het ontvangen van gasten, vrienden en geliefden, het is een unieke mogelijkheid van het delen van ons project en onze passie, en dit laat een onuitwisbare herinnering van ons en van onze producten, en de mensen die op bezoek komen.
Wij zijn de eerste generatie van wijnbouwers uit van ons gezin en vandaag ons bedrijf is zestien hectare, waarvan er tien zijn beplant met wijngaarden verdeeld in twee groepen met een afstand tussen hen, Negrar, Sant ' ambrogio, in de mooie Valpolicella Classica, waar de pergola en de achterzijde samen te voegen tot een enkele missie, voor de productie van druiven van uitmuntendheid te geven van onze wijn een onmiskenbaar karakter en typische karakter, die zo onderscheidt ons.
Samen met mijn vrouw Miriam en mijn schoonvader Giampietro die eerst geloofde in ons project, in 2006 we met uitzicht op de wijn wereld als schrijvers.
Meer informatie: La Dama
Schrijf de eerste review