Op de flanken van de Botmaskop, één van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire Graff wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.
KLIMAAT & TERROIR: De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit schept, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, dé perfectie condities voor wijnbouw.
VINIFICATIE: De zorgvuldig geselecteerde druiven worden ontsteeld en ongekneusd vergist en regelmatig ondergedompeld. Daarna rijpt de wijn 16 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 50% nieuw.
GEUR & SMAAK: Krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Tannines zijn mooi rond en de afdronk is intens aanhoudend.
SERVEERSUGGESTIE: Gegrild vlees, diverse Mediterrane gerechten en harde kazen.
WEETJE: Botmaskop, een verbastering van Bootmanskop, is het uitkijkpunt vanwaar de lokale boeren werden geattendeerd op binnenvarende schepen en dus handelsmogelijkheden voor hun versproducten.
Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Ooit eigendom van de Zuid-Afrikaanse wijnschrijver John Platter,
is het sinds 2003 in handen van diamantair Lawrence Graff. Op een hoogte van 300 tot 500 meter zorgen de watervasthoudende, rijke bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey maakt hiervan verfijnde wijnen. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen, waaronder een prachtig exemplaar van Zuid-Afrika’s “eigen” chenin blanc, imponeren vanwege hun aromatische frisheid.
Schrijf de eerste review