Smaakimpressie
Intense, donker robijnrode kleur. Rijke, zeer aromatische, frisse en elegante wijn met stevige maar goed geïntegreerde tannines, met accenten van specerijen, drop en teer.
Vinificatie
Zachte inweking van de druiven in rvs-tanks gedurende 7 tot 8 dagen wordt gevolgd door een langzame gisting van 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter, waarna de jonge wijn 24 maanden op dezelfde vaten verblijft. Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles voor hij verkocht mag worden.
Culinair Advies
Deze uitmuntende Barolo vertolkt de ziel van zijn land en verlangt naar typische Piëmontese specialiteiten met in de hoofdrol gesmoord of gebraden vlees, wild en/of Alba-truffel. Hij combineert echter ook uitstekend met verfijnde en smaakrijke gerechten uit de betere internationale keuken. Verrukkelijk bij de allerbeste, rijpe harde kazen uit Noord-Italië!
Smaakimpressie
Intense, donker robijnrode kleur. Rijke, zeer aromatische, frisse en elegante wijn met stevige maar goed geïntegreerde tannines, met accenten van specerijen, drop en teer.
Vinificatie
Zachte inweking van de druiven in rvs-tanks gedurende 7 tot 8 dagen wordt gevolgd door een langzame gisting van 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter, waarna de jonge wijn 24 maanden op dezelfde vaten verblijft. Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles voor hij verkocht mag worden.
Culinair Advies
Deze uitmuntende Barolo vertolkt de ziel van zijn land en verlangt naar typische Piëmontese specialiteiten met in de hoofdrol gesmoord of gebraden vlees, wild en/of Alba-truffel. Hij combineert echter ook uitstekend met verfijnde en smaakrijke gerechten uit de betere internationale keuken. Verrukkelijk bij de allerbeste, rijpe harde kazen uit Noord-Italië!
Nebbiolo
De Nebbiolo druif is een blauwe druivensoort, waarmee rode wijn wordt gemaakt.
Hij komt oorspronkelijk uit Italië en wordt gebruikt voor de bekende wijnen Barolo en Barbaresco uit de Piëmont. De druif is een moeilijke druif en bereikt alleen op zeer goede plaatsen zijn volle rijpheid. De druif geeft krachtige, donkere en sterk geurende wijnen. De wijn met deze druif bevat vrij veel tannine en moet daarom lang rijpen. De nebbiolo is een druif die niet makkelijk ergens anders aan te bouwen is. Toch wordt in Amerika en Australië deze druif aangebouwd.
Voor informatie: Sandrone
Schrijf de eerste review