Sandrone - Barolo Aleste Magnum D.O.C.G.

Smaakimpressie Intense, donker robijnrode kleur. Rijke, zeer aromatische, frisse en elegante wijn met stevige maar goed geïntegreerde tannines, met accenten van specerijen, drop en teer. Vinificatie Zachte inweking van de druiven in rvs-tanks gedurende 7 tot 8 dagen wordt gevolgd door een langzame gisting van 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Itali├ź, Piemonte
Druivensoort
Nebbiolo
Jaar:
2015
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Ree, wild, Hoofdgerecht, Vlees, Rund, Harde kazen
Flesinhoud:
1.5 l

Smaakimpressie
Intense, donker robijnrode kleur. Rijke, zeer aromatische, frisse en elegante wijn met stevige maar goed geïntegreerde tannines, met accenten van specerijen, drop en teer.

Vinificatie
Zachte inweking van de druiven in rvs-tanks gedurende 7 tot 8 dagen wordt gevolgd door een langzame gisting van 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter, waarna de jonge wijn 24 maanden op dezelfde vaten verblijft. Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles voor hij verkocht mag worden.

Culinair Advies
Deze uitmuntende Barolo vertolkt de ziel van zijn land en verlangt naar typische Piëmontese specialiteiten met in de hoofdrol gesmoord of gebraden vlees, wild en/of Alba-truffel. Hij combineert echter ook uitstekend met verfijnde en smaakrijke gerechten uit de betere internationale keuken. Verrukkelijk bij de allerbeste, rijpe harde kazen uit Noord-Italië!

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.