Dr. Loosen Riesling Lieblich Mosel-Saar-Ruwer

Smaakimpressie Een alcoholpercentage van 8,5% met 43 gram restsuikers. Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefuit, verse druiven, appel en iets van abrikozen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, wederom appel en een vleugje van tropisch fruit die gepaard gaan met duidelijke restsuikers die nerveus frisse zuren in de afdronk enigszins maskeren. Vinificatie Eind sep...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Duitsland, Mosel
Druivensoort
Riesling
Drinkmoment:
Diner, Lunch, Avond / Kaas
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Vlees, Pasta, Aziatisch, Kalfsvlees, Milde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
8,5%

Smaakimpressie
Een alcoholpercentage van 8,5% met 43 gram restsuikers. Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefuit, verse druiven, appel en iets van abrikozen. In het smaakpalet tonen van citroenschil, wederom appel en een vleugje van tropisch fruit die gepaard gaan met duidelijke restsuikers die nerveus frisse zuren in de afdronk enigszins maskeren.

Vinificatie
Eind september worden de druiven met de grootste zorg met de hand geplukt waarna men in de vinificatiekelder, na directe pneumatische persing, het sap een temperatuur gecontroleerde (18°C) alcoholische gisting laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Wanneer de wijn het gewenste alcohol percentage heeft bereikt, wordt deze zeer snel afgekoeld tot 0°C om de gisting geheel te stoppen. Na speciale filtering wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men deze zonder de malolactische gisting te laten voltrekken, rusten voor enkele maanden. Hierna assemblage van de wijn met aansluitend klaring, lichte filtering en botteling.

Culinair Advies
Aperitief, mosselen, garnalen, quiches, salades, geitenkaas en Aziatische gerechten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.