Martín Códax Cuatro Pasos D.O. - Bierzo

De mencía-druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de noordoostelijk georiënteerde Corullón en Valtuille gaarden. De leistenen grond levert dankzij het warme, soms vochtige weer mineralige wijnen op met een goede structuur. Het vergiste sap wordt voor de Martín Sarmiento zes maanden gelagerd in Frans Allier eiken en licht getoast Amerikaans hout. De wijn gaat vervolgens ongefilterd op fles zod...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Castilië-León
Druivensoort
Mencía
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Voorgerecht, Vlees, Hoofdgerecht, Vlees, Gebakken vlees, Rood vlees, Harde kazen
Flesinhoud:
0.75 l

De mencía-druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de noordoostelijk georiënteerde Corullón en Valtuille gaarden. De leistenen grond levert dankzij het warme, soms vochtige weer mineralige wijnen op met een goede structuur.

Het vergiste sap wordt voor de Martín Sarmiento zes maanden gelagerd in Frans Allier eiken en licht getoast Amerikaans hout. De wijn gaat vervolgens ongefilterd op fles zodat er altijd een beetje depot op de bodem gevormd wordt.

Eenmaal in het glas geurt deze kersengekleurde wijn verleidelijk naar jam, leer en vers gebakken brood; frisse rode vruchten en zoethout domineren de smaak. Daarmee is de Martín Sarmiento - geschonken op achttien graden Celsius - een ideale begeleider van vlees, wildgerechten, worsten, hammen en gerijpte kazen.

De wijn is vernoemd naar Martín Sarmiento, een monnik, landbouwkundige en botanicus die een groot deel van zijn zeventiende eeuwse leven wijdde aan de bescherming en het behoud van de Galicische taal en cultuur.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.