Martín Códax Cuatro Pasos D.O. - Bierzo
De mencía-druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de noordoostelijk georiënteerde Corullón en Valtuille gaarden. De leistenen grond levert dankzij het warme, soms vochtige weer mineralige wijnen op met een goede structuur.
Het vergiste sap wordt voor de Martín Sarmiento zes maanden gelagerd in Frans Allier eiken en licht getoast Amerikaans hout. De wijn gaat vervolgens ongefilterd op fles zodat er altijd een beetje depot op de bodem gevormd wordt.
Eenmaal in het glas geurt deze kersengekleurde wijn verleidelijk naar jam, leer en vers gebakken brood; frisse rode vruchten en zoethout domineren de smaak. Daarmee is de Martín Sarmiento - geschonken op achttien graden Celsius - een ideale begeleider van vlees, wildgerechten, worsten, hammen en gerijpte kazen.
De wijn is vernoemd naar Martín Sarmiento, een monnik, landbouwkundige en botanicus die een groot deel van zijn zeventiende eeuwse leven wijdde aan de bescherming en het behoud van de Galicische taal en cultuur.
Schrijf de eerste review