Weingut Hermann Dönnhoff Leistenberg Nahe Kabinett trocken

Smaakimpressie Helder licht geel groen van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, abrikoos en duidelijk mineralig. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, geel steenfruit en iets van kweepeer, die gepaard gaan met een licht ziltige en lange afdronk met duidelijk restzoet en met fraaie preciese en ragfijne zuren. Vinificatie In oktober worden de druiven met de hand geplukt ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Duitsland, Nahe
Druivensoort
Riesling
Drinkmoment:
Diner, Lunch
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Groente
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Smaakimpressie
Helder licht geel groen van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, abrikoos en duidelijk mineralig. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, geel steenfruit en iets van kweepeer, die gepaard gaan met een licht ziltige en lange afdronk met duidelijk restzoet en met fraaie preciese en ragfijne zuren.

Vinificatie
In oktober worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks waarna de wijnen op hun fijne lie op rvstanks rijpen. .

Culinair Advies
Als aperitief, salade met forel, varkensrollade, quiche lorraine en meloen met Parma ham.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.