Domaine Bernard Defaix Chablis

Smaakimpressie Deze wijn is gegist en opgevoed in RVS tanks om de typische Chablis frisheid en mineraliteit te behouden. De kleur is helder, licht geel met een zweempje groen. In de neus domineert de mineraliteit, aangevuld met frisse citrusvrucht nuances. Op de tong zeer fris, zuiver en mineraal, met een lange finale. Vinificatie “Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bourgogne
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Voorgerecht, Vlees, Vis, Oesters, Schaal- en schelpdieren, Gebakken /gegrild
Flesinhoud:
0.75 l

Smaakimpressie
Deze wijn is gegist en opgevoed in RVS tanks om de typische Chablis frisheid en mineraliteit te behouden. De kleur is helder, licht geel met een zweempje groen. In de neus domineert de mineraliteit, aangevuld met frisse citrusvrucht nuances. Op de tong zeer fris, zuiver en mineraal, met een lange finale.

Vinificatie
“Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. Afhankelijk van het terroir en type wijn vinden de alcoholische en malolactische gisting plaats op RVS tanks of in eikenhouten vaten. De jonge wijnen rijpen nog 8-12 maanden op hun ‘lies’ (eigen fijn bezinksel). Om meer complexiteit te verkrijgen worden de ‘lies’ regelmatig geroerd (bâtonnage). Voor het bottelen worden de wijnen geklaard en licht gefilterd.

Culinair Advies
Zeer klassiek als chic aperitief, het liefst met wat ‘gougères’ (Bourgondische kaassoezen). Vaak met oesters geassocieerd, eerder trendy dan klassiek. Gastronomisch interessanter zijn de klassieke combinaties met gegrilde vis, gefrituurde riviervisjes, coquilles, slakken, kikkerbillen of andouillettes in chablis wijn, etc.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.