Domaine de l'Aumonier Sauvignon Touraine

Speciaal geselecteerd en gebotteld door Sophie en Thierry Chardon. De wijn is afkomstig van diverse terroirs. Mooi rond sap, maar toch fris door de sprankelende citrustonen. Deze wijn vormt een goed huwelijk met een voorgerecht met vis of fruits de mer. De Sauvignon-druif is een van de grote successen van de Loirestreek. Vooral Pouilly-Fumé en Sancerre hebben er natuurlijk naam mee gemaakt, maa...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Lunch
Lekker bij:
Vis, Salade vis, schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Speciaal geselecteerd en gebotteld door Sophie en Thierry Chardon. De wijn is afkomstig van diverse terroirs. Mooi rond sap, maar toch fris door de sprankelende citrustonen. Deze wijn vormt een goed huwelijk met een voorgerecht met vis of fruits de mer.

De Sauvignon-druif is een van de grote successen van de Loirestreek. Vooral Pouilly-Fumé en Sancerre hebben er natuurlijk naam mee gemaakt, maar hier, iets meer naar het westen, vinden we ook uitstekende exemplaren, die bovendien een stuk goedkoper zijn. Het zijn wijnen met een uitgesproken geurig karakter en een uitstekende frisheid, die ze te danken hebben aan de relatief noordelijke ligging van deze wijnstreek.

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.