Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Elzas
Druivensoort
Pinot Blanc
Drinkmoment:
Diner, Lunch
Lekker bij:
asperges, groente, Hoofdgerecht, asperges
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13%

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.

KLIMAAT & TERROIR Relatief warm en zonnig klimaat. De wijngaarden liggen in de HautRhin rond het plaatsje Bergheim. De bodems bestaan uit klei en kalk. VINIFICATIE De vergisting vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. DRUIVEN auxerrois (85%), pinot blanc (15%) ALCOHOL PERCENTAGE 13,00% GEUR & SMAAK Expressief en floraal met fruitige aroma’s van verse perzik, een mooie mineraliteit, frisse zuren en een subtiel bittertje. SERVEERSUGGESTIE Kan heel wat bereidingen van asperges aan en blijft fier overeind bij wat meer vet, kruiden of specerijen. Behalve bij asperges ook lekker bij vis, wit vlees en gevogelte. WEETJE Voor vintage 2020 is gekozen voor een 85% auxerrois en 15% pinot blanc. Auxerrois zorgt voor body en pinot blanc voor mineraliteit.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.