Caves Gales & Cie Blanc de Blancs Methode Traditionelle Brut

Caves Gales & Cie, is in 1916 opgericht door Nicolas Gales een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. Zijn kleinzoon Marc Gales geeft inmiddels de leiding over aan zijn oudste dochter Isabelle en zij behoort daarmee tot de vierde generatie van het bedrijf. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aan...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Luxemburg, Remich
Druivensoort
Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Caves Gales & Cie, is in 1916 opgericht door Nicolas Gales een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. Zijn kleinzoon Marc Gales geeft inmiddels de leiding over aan zijn oudste dochter Isabelle en zij behoort daarmee tot de vierde generatie van het bedrijf. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris. Voor de stille wijnen werkt het Gales samen met lokale druiventelers, wier oogst aan zeer strenge eisen moet voldoen. Complexe Grands Premiers Crus maken onderdeel uit van het wijnassortiment. Met de productie van mousserende wijnen heeft Gales al meer dan een eeuw ervaring. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle kenmerken deze crémants zich door veel frisheid en elegantie.

KLIMAAT & TERROIR Een gematigd continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers en granietrijke bodems. VINIFICATIE Méthode traditionnelle. De druiven worden afzonderlijk vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn krijgt vervolgens een tweede gisting op fles en rijpt daarin 18 maanden. DRUIVEN chardonnay, riesling, pinot blanc ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK Elegant, fris en opwekkend met florale aroma’s, brioche en fruitige tonen van groene pruimen en peer. De mousse is verfijnd, zacht en romig en houdt lang aan. SERVEERSUGGESTIE Een feestelijk aperitief, maar ook heerlijk bij lichte voorgerechtjes zoals bijvoorbeeld coquilles. WEETJE De opwarming van de aarde is gunstig voor de rijping van de druiven van deze noordelijk gelegen gebieden waardoor de kwaliteit van de wijnen toeneemt.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.