Billecart Salmon Brut Rosé Champagne 37,5 cl

Smaakimpressie Licht roze kleur met gouden schitteringen, aanhoudende, rustige mousse. Subtiele en verleidelijke neus met elegante en frisse aroma's van rode vruchtjes. Verrassend fris en elegant op de tong, uitstekend evenwicht. Ooit vooral door vrouwen geliefd, deze rosé weet ook het hart van de meeste mannen te veroveren door zijn frisheid, evenwicht en delicate smaak. Vinificatie Na een k...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Frankrijk, Champagne
Druivensoort
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Flesinhoud:
0.375 l

Smaakimpressie
Licht roze kleur met gouden schitteringen, aanhoudende, rustige mousse. Subtiele en verleidelijke neus met elegante en frisse aroma's van rode vruchtjes. Verrassend fris en elegant op de tong, uitstekend evenwicht. Ooit vooral door vrouwen geliefd, deze rosé weet ook het hart van de meeste mannen te veroveren door zijn frisheid, evenwicht en delicate smaak.

Vinificatie
Na een koude stabilisatie op 5 ° C volgt een koele vergisting in RVS tanks op 12 ° C. De temperatuur stijgt beveiliging naar 18 ° C voor de malolactische gisting. Deze Rosé Brut is een assemblage van chardonnay, pinot noir en pinot meunier als witte wijn gevinifieerd, en rode pinot noir wijn die na de 'dégorgement' aan de cuvée wordt toegevoegd aan de wijn zijn rosé kleur te geven. (dégorgement: letterlijk het verwijderen van de in de 'keel' (hals) van de fles geklonterde gistcellen).

Culinair Advies
Ideaal als romantisch aperitief, deze rosé champagne slimme bijzonder goed met gerechten waarin rode vruchten zijn, hartig of fris zoet. Beproefde combinaties: wilde zalm, zeekreeft, langoest, rivierkreeften, langoustines, garnalen, salades met koud gevogelte of witvlees met frambozen en / of aardbeien, sushi en sashimi (zonder wasabi en gepekelde gember).

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.