Cava is de beschermde naam voor mousserende wijn afkomstig uit het Penedes-gebied en geproduceerd volgens de traditionele methode. Dit houdt in dt de mousse in de wijn ontstaat doordat de tweede gisting op fles plaatsvindt. De productie van Cava's luidde vanaf het eind van de 19de eeuw een nieuw tijdperk in voor het Penedes-gebied en de provincie Catalonie. Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool. Musa Cava Brut is een droge bleekgele mousserende wijn waarin dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig m et aroma's van toast en rijp fruit als meloen en banaan. De afdronk is elegant en rond.
Strogele kleur met groene tonen. Aroma's van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Droge, pittige en fruitige smaak met mooie frisse zuren in de afdronk. Zeer elegante Cava!
Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje'sgrootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool Musa Cava Brut is een droge bleekgele mousserende wijn waain dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig met aroma's van toast en rijp fruit als meloen en banaan. Eleganate ronde afdronk.
WIJN-SPIJSSUGGESTIES Musa Cava Brut is een uitstekend aperitief en zal zich tevens goed thuis voelen bij lichte maaltijden zoals salades, vis en gevogelte.
Macabeo (Macabeu)
In Spanje is de Macabeo druif een belangrijke druivensoort voor witte wijn. In de Rioja noemt men hem Viura. De wijnen zijn hoog in zuurgehalte en hebben een geur van bloemen. Zij verliezen hun smaak en fruitige karakter relatief gemakkelijk en zijn op hun best wanneer zij jong gedronken worden.
Parellada
De Parellada druif is een witte druif die van origine samen met de Macabeo en Xarl.lo gebruikt werd voor de productie van de Spaanse mousserende wijnen. Het is een druif die een aromatische en frisse wijn kan geven. In een koud klimaat is de opbrengst laag en geeft de druif een wijn die in evenwicht is met voldoende zuur. Dit ras is vrijwel immuun voor ziektes en geschikt voor rijping op vat.
Xarel-lo
De Xarel-lo is een witte druif die we veelal aantreffen in het noordoosten van Spanje. De Xarel lo druif wordt vooral gebruikt voor cava wijnen. De normale witte wijnen die ervan gemaakt worden hebben een hoog zuurgehalte.
<p>Vier de kleine dingen in het leven en neem niets voor lief. Zoek plezier in elke dag, want lachen is het beste medicijn. Dans tot een stuk in de nacht, alsof je nooit meer zo vrij zal zijn. Spring binnen bij je beste vriend, om een hele avond te praten over de dingen die er écht toe doen. Net zoals vroeger. Toost op de vrouwen in je leven – mama, zus, vriendinnen: op jullie! Doe alles met volle overgave, en heb geen spijt. Het leven is kort, en da’s het perfecte excuus.</p>
<p>Met ‘The perfect excvse’ wil MVSA je aansporen om in het ‘nu’ te leven, geïnspireerd door vijf hedendaagse muzen. Zo hebben we een muze die gek is op dans en poëzie, één die brandt van de passie, de godin van de vrouwelijkheid, een muze die graag diepe gesprekken voert en zij die altijd klaar is voor een feestje. In wiens voetsporen treed jij vanavond? Haal je favoriete cava in huis en geniet met MVSA. Zo hard je kunt.</p>
Meer informatie: MVSA
Schrijf de eerste review