Gustave Lorentz Fleurelle

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Elzas
Druivensoort
Pinot Blanc
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12,5%

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.

KLIMAAT & TERROIR Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas. Kalk- en mergelbodems. VINIFICATIE Op lage temperatuur in RVS cuves. DRUIVEN muscat, pinot blanc, sylvaner ALCOHOL PERCENTAGE 12,50% GEUR & SMAAK Fleurelle heeft een aromatische neus met florale tonen. De wijn is ongecompliceerd heerlijk met fris en geurig wit fruit. SERVEERSUGGESTIE Traditioneel een uitstekende begeleider van asperges, maar ook lekker bij salades en lichte visgerechten. WEETJE Fleurelle wordt buiten Nederland alleen door de lokale Elzassers gedronken. Zij houden van het hoge muscat gehalte in de blend dat goed samen gaat met asperges.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.