37,5 cl Domaine Thibault Pouilly Fumé André Dezat

De familie Dezat is een van de oudste wijnfamilies in de Loire. Al in 1550 maakte ze wijn in Sancerre. Toen André Dezat in 1948 de leiding kreeg, begon hij met een kleine wijngaard in het oostelijke deel van de Loire. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en promotie van Sancerre-wijnen. In de loop der jaren kocht André er telkens lapjes land bij en groeide het familiebedrijf uit tot ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Flesinhoud:
0.375 l
Alcoholpercentage:
13,5%

De familie Dezat is een van de oudste wijnfamilies in de Loire. Al in 1550 maakte ze wijn in Sancerre. Toen André Dezat in 1948 de leiding kreeg, begon hij met een kleine wijngaard in het oostelijke deel van de Loire. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en promotie van Sancerre-wijnen. In de loop der jaren kocht André er telkens lapjes land bij en groeide het familiebedrijf uit tot een wijndomein met veertig hectare in Pouilly-Fumé, Sancerre en Menetou-Salon. Van die veertig hectare liggen er zestien in Pouilly-Fumé. De wijngaarden zijn naast sauvignon blanc ook beplant met fumé blanc. De bodem van Pouilly -umé, bestaand uit Kimmeridgien-mergel, harde kalksteen en vuursteen, zorgt voor die unieke, kenmerkende mineraliteit in de wijnen. Domaine Thibault wordt inmiddels gerund door André’s kinderen en kleinkinderen. Ieder jaar weer weten ze de aandacht te trekken van liefhebbers van de betere Pouilly-Fumé.

KLIMAAT & TERROIR Een mild klimaat. De bodems bestaan uit Caillottes en Terre Blanche. VINIFICATIE De druiven worden gefermenteerd op roestvrij staal, om de frisse structuur optimaal te behouden. DRUIVEN sauvignon blanc ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Een wijn met fonkelend lichte strogele kleur en een stuivend bouquet met de kenmerkende geuren van citrusfruit en groene appel. SERVEERSUGGESTIE Als aperitief of aan tafel bij vis, schelp- en schaaldiergerechten. WEETJE De wijngaarden van de familie Thibault kenmerken zich door een dikke laag vuursteen, ook wel silex genoemd en is daarmee een echte terroirwijn. Silex kan je waarnemen in de wijn door het minerale karakter.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.