Rennina Pieve Santa Restituta Gaja Brunello di Montalcino

159,40
Rennina Brunello di Montalcino D.O.C.G. wordt gemaakt van 100% sangiovesedruiven. De druiven zijn afkomstig van de 330 meter boven de zeespiegel gelegen wijngaard en van drie delen die in het document van oorsprong uit het jaar 715 Rennina genoemd zijn. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende drie weken op roestvrijstalen tanks. Hier...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Toscane
Flesinhoud:
0.75 l

Rennina Brunello di Montalcino D.O.C.G. wordt gemaakt van 100% sangiovesedruiven. De druiven zijn afkomstig van de 330 meter boven de zeespiegel gelegen wijngaard en van drie delen die in het document van oorsprong uit het jaar 715 Rennina genoemd zijn.
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende drie weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed.
Rennina Brunello di Montalcino heeft een donkere, robijnrode kleur en een intens bouquet van kruiden en bessen naast rijpe tannines. Het is een rijke en geconcentreerde wijn met een mooie structuur, veel diepte en prachtbalans.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.