Laurent Perrier 37,5 cl La Cuvée Champagne Brut

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Frankrijk, Champagne
Druivensoort
Chardonnay, Pinot Noir
Flesinhoud:
0.375 l
Alcoholpercentage:
12%

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een champagnehuis van faam en formaat! Zijn twee dochters Stéphanie en Alexandra hebben de leidende rol met veel succes van hun vader overgenomen. Laurent-Perrier is een autoriteit op het gebied van roséchampagne en zowel de Cuvée Rosé Brut als de Grand Siècle Alexandra Rosé Millésimé zijn de onbetwiste visitekaartjes.

KLIMAAT & TERROIR Een koel klimaat met kalkrijke bodems. VINIFICATIE Méthode champenoise; tweede gisting van de wijn op fles. DRUIVEN chardonnay (55%), pinot noir (35%), pinot meunier (10%) ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK Open, intens en goudkleurig met een fijne, lang aanhoudende mousse. Een delicaat aroma met citrus, witte bloemen, perzik, wit fruit en kweepeer. De afdronk is rond, fris en intens. SERVEERSUGGESTIE Vanwege de elegante stijl een perfect aperitief. Ook heerlijk bij bijvoorbeeld tartaar van rauwe tonijn met zeekraal, oesters, gevogelte en de mooiste vissoorten. WEETJE De meer dan 50% chardonnay, bijna het dubbele van een gemiddelde champagne, geeft deze champagne brut een unieke persoonlijkheid.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.