Badet-Clément CORETTE Cabernet Sauvignon Vin de Pays/IGP d’Oc

Deze, exclusief voor de vakhandel en horeca ontwikkelde serie wijnen bestaat uit 8 producten, telkens vervaardigd uit één enkele druivensoort. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van de CORETTE wijnen (o.a. etiketten, flessen en presentatie op de website). De CORETTE serie bevat 8 mono-cépage wijnen uit de Pays d’Oc: 4 rode, 3 witte en 1 rosé wijnen. CORETTE staat voor pure, zuivere en ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Languedoc
Druivensoort
Cabernet Sauvignon
Flesinhoud:
0.75 l

Deze, exclusief voor de vakhandel en horeca ontwikkelde serie wijnen bestaat uit 8 producten, telkens vervaardigd uit één enkele druivensoort. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van de CORETTE wijnen (o.a. etiketten, flessen en presentatie op de website). De CORETTE serie bevat 8 mono-cépage wijnen uit de Pays d’Oc: 4 rode, 3 witte en 1 rosé wijnen. CORETTE staat voor pure, zuivere en (h)eerlijke wijnen voor elke dag; wijnen waarbij de geur- en smaakeigenschappen van de druif goed tot uiting komen. De chique en stijlvolle uitmonstering zorgen op elke tafel voor de juiste beleving.
CORETTE Cabernet Sauvignon komt van verschillende wijngaarden gelegen op de heuvelflanken van de Languedoc-Roussillon. De cabernet sauvignon druiven in deze wijn komen voor een deel van wijngaarden die aan de voet van de Cévennes liggen. De wijngaarden in Nîmes zorgen voor kracht en geven de wijn een kruidig aroma. De druiven uit Béziers zorgen voor een volle, ronde en fruitige smaakt. En de Aude vallei geeft de wijn structuur, kracht en smaak die lang in de mond aanwezig blijft. Zo worden de verschillende eigenschappen van de wijngebieden optimaal benut. Het resultaat is een evenwichtige wijn.
Vinificatie (wijnbereiding): de trossen worden volledig ontsteeld. Daarna ondergaan de druiven een lange inweking met schillen om lengte, kracht, rijkdom, kleur en aroma’s te verkrijgen. De opvoeding vindt voor het grootste deel plaats in roestvrij stalen tanks, gedurende zes maanden. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn zes maanden gelagerd op eikenhouten vaten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.