Cantine Lenotti Amarone della Valpolicella Classico

Een prachtwijn met een grote complexiteit! De Amarone wordt gemaakt volgens de traditionele Italiaanse manier. De druiven voor de Amarone komen altijd van de best gelegen wijngaarden en de mooiste trossen. Om de druiven niet te beschadigen worden ze voorzichtig met de hand geplukt. Daarna worden ze voorzichtig naast elkaar in kratten in donkere, goed geventileerde schuren te drogen gelegd. Dit pro...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Veneto
Druivensoort
Molinara, Rondinella, Corvina
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Krab, Schaal- en schelpdieren, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
15,5%

Een prachtwijn met een grote complexiteit! De Amarone wordt gemaakt volgens de traditionele Italiaanse manier. De druiven voor de Amarone komen altijd van de best gelegen wijngaarden en de mooiste trossen. Om de druiven niet te beschadigen worden ze voorzichtig met de hand geplukt. Daarna worden ze voorzichtig naast elkaar in kratten in donkere, goed geventileerde schuren te drogen gelegd. Dit proces duurt enkele maanden. De druiven verminderen 25 à 40 procent aan vocht, waardoor de concentratie van suiker, aroma- en smaakstoffen toeneemt. Na het drogen worden de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst. Vervolgens vindt een langzame gisting plaats die ongeveer veertig dagen duurt. Nog niet alle suikers zijn dan vergist. De Amarone laat mannen vervolgens heel langzaam op grote fusten uitgisten. Het resultaat is een zware en droge rode wijn die lang bewaard kan worden. De Amarone is een geweldige begeleider voor geroosterde vleesgerechten, wild en bij oude kazen.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.