Tenuta Sant'Antonio 37,5 cl Monti Garbi Valpolicella Ripasso

Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Veneto
Druivensoort
Rondinella, corvino
Flesinhoud:
0.375 l
Alcoholpercentage:
14%

Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.

KLIMAAT & TERROIR De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand. VINIFICATIE Gemaakt volgens de ripasso-methode. Een deel van wijn krijgt een tweede gisting op de most die is overgebleven na de productie van Amarone. De wijn rijpt vervolgens nog zes maanden in grote vaten van Slavonisch eikenhout. DRUIVEN corvina, rondinella, croatina, oseleta ALCOHOL PERCENTAGE 14,00% GEUR & SMAAK Rijke, maar frisse wijn met rijpe aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen en een bescheiden houttoets. SERVEERSUGGESTIE Heerlijk bij stoofvlees, gegrild rood vlees, wild zoals hertenbiefstuk of wild zwijn, pasta’s met vleessauzen en rijpe harde kazen. WEETJE Monte Garbi is de naam van de wijngaard.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.