La Tordera 150 cl Prosecco Spumante Extra Dry 'Alnè'

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de po...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Italië, Treviso
Druivensoort
Chardonnay, Prosecco
Flesinhoud:
1.5 l

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

KLIMAAT & TERROIR Een zacht klimaat. De wijngaarden liggen op vlakke grond, rondom de Azienda. VINIFICATIE De tweede vergisting vindt plaats in kleine, afgesloten roestvrijstalen tanks. DRUIVEN glera, chardonnay ALCOHOL PERCENTAGE 11,50% GEUR & SMAAK Fris en levendig met een elegante mousse, iets bloemige tonen, rijpe peer, appel en perzik. SERVEERSUGGESTIE Heerlijk als feestelijk aperitief, bij en als culinaire begeleider van voorgerechtjes, salades en prosciutto met meloen. WEETJE Deze prosecco is vernoemd naar de wijngaard Alnè, waarbij dit wijnhuis gelegen is. Alnè is afgeleid van het Keltische ‘Al Han’, dat betekent ‘dicht bij het water’.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.