Azienda Agricola Falesco Est! Est!! Est!!! dop 'Le Pòggere'

Bij binnenkomst van de oogst worden de druiventrossen in hun geheel zachtjes geperst door een automatische pers. De most blijft dan voor een dag of 2 in roestvrijstalen tanks waar de fermentatie start bij 17-19°C met de toevoeging van geselecteerde inheemse gisten. De wijn blijft enkele dagen in contact met zijn gisten, waarna hij vrij vroeg wordt gebotteld om zo de karakteristieke frisheid en sma...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Italië, Lazio
Druivensoort
Trebbiano, Malvasia, Roscetto
Drinkmoment:
Avond / Kaas, Lunch, Diner
Lekker bij:
Kaasplateau, Pasta, Kip, gevogelte, Hoofdgerecht, Pasta vleessaus, italiaans, Mediteraans
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12,5%

Bij binnenkomst van de oogst worden de druiventrossen in hun geheel zachtjes geperst door een automatische pers. De most blijft dan voor een dag of 2 in roestvrijstalen tanks waar de fermentatie start bij 17-19°C met de toevoeging van geselecteerde inheemse gisten. De wijn blijft enkele dagen in contact met zijn gisten, waarna hij vrij vroeg wordt gebotteld om zo de karakteristieke frisheid en smaak te behouden. De druiven komen van geselecteerde wijngaarden, waaronder ook de Poggio dei Gelsi, waar ook een mooie cru van gemaakt wordt. De wijngaarden zijn gelegen op heuvels van ten minste 300 meter boven de zeespiegel. Het moment van oogsten is afhankelijk van de zuurtegraad en de hoeveelheid suiker in de vruchten en de gezondheid van de druif.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.