Domaine Ferret - Mâconnais Pouilly-Fuissé Hors Classé Les Ménétrières

De geschiedenis van het inmiddels zeventien hectare tellende Domaine Ferret begon in 1840. Dit wijnhuis was het eerste in de streek dat zelf wijnen ging bottelen. Weduwe Colette was de laatste Ferret en het was haar wens om het familiebezit in goede handen over te dragen. Die had ze gevonden in Louis Jadot dat zich in 2007 - na Colettes dood - aan de afspraak hield het domaine zo authentiek mogeli...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bourgogne
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Vis, Vis, Hoofdgerecht, Vis, Voorgerecht, gevogelte
Flesinhoud:
0.75 l

De geschiedenis van het inmiddels zeventien hectare tellende Domaine Ferret begon in 1840. Dit wijnhuis was het eerste in de streek dat zelf wijnen ging bottelen. Weduwe Colette was de laatste Ferret en het was haar wens om het familiebezit in goede handen over te dragen. Die had ze gevonden in Louis Jadot dat zich in 2007 - na Colettes dood - aan de afspraak hield het domaine zo authentiek mogelijk te laten blijven. Dus bij Louis Jadot gaat nog alles zoals het van oorsprong ging en bewaren de wijnen nog altijd hun eigen smaak en karakter.

KLIMAAT & TERROIR Een landklimaat met warme zomers en koude winters, De bodem is rijk aan klei en slib met hier en daar wat stenen. De wijngaarden hebben een oostelijke expositie. VINIFICATIE Zowel de vergisting als de rijping vindt plaats in eikenhouten vaten. 20% daarvan is nieuw, 80% gebruikt. De wijn rijpt in totaal 10 maanden in eikenhout en daarna nog 8 maanden op in RVS. DRUIVEN chardonnay ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Rijke, maar gebalanceerde wijn afkomstig van druivenstokken ruim dertig jaar oud. De wijn heeft subtiele houttonen, wit fruit, een frisse aanzet en daarna een ronde smaak en een lange afdronk. SERVEERSUGGESTIE Dankzij zijn rijkdom en balans combineert deze wijn geweldig met verfijnde klassieke gerechten zoals tong à la meunière, gegrilde kreeft, zeebaars, kip met porcini, witschimmelkazen zoals Vacherin Mont d'Or en geitenkaas.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.