Domaine Ferret - Mâconnais Pouilly-Fuissé Tête de Cru Clos des Prouges

De geschiedenis van het nu zeventien hectare tellende Domaine Ferret begon in 1840. Dit wijnhuis was de eerste in de streek dat zelf wijnen ging bottelen. Weduwe Colette was de laatste Ferret en het was haar wens om haar familiebezit in goede handen over te dragen. Die had ze gevonden in Louis Jadot dat zich in 2007 - na Colettes dood - aan de afspraak hield het domaine zo authentiek mogelijk te l...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bourgogne
Druivensoort
Chardonnay
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De geschiedenis van het nu zeventien hectare tellende Domaine Ferret begon in 1840. Dit wijnhuis was de eerste in de streek dat zelf wijnen ging bottelen. Weduwe Colette was de laatste Ferret en het was haar wens om haar familiebezit in goede handen over te dragen. Die had ze gevonden in Louis Jadot dat zich in 2007 - na Colettes dood - aan de afspraak hield het domaine zo authentiek mogelijk te laten blijven. Dus bij Louis Jadot gaat nog alles zoals het van oorsprong ging en bewaren de wijnen nog altijd hun eigen smaak en karakter.

KLIMAAT & TERROIR: De twee hectare tellende 'clos' ligt in het dorpje Fuissé op een lichte helling met een oostelijke expositie. De bodem bevat kalkrijke mergel. VINIFICATIE: De vergisting vindt plaats in eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw en 80% gebruikt. De wijn rijpt 10 maanden in eikenhout en aansluitend nog 8 maanden in RVS. DRUIVEN: chardonnay ALCOHOL PERCENTAGE: 13,50% GEUR & SMAAK: Rijk en weelderig, maar tegelijkertijd strak, sappig en vlezig. SERVEERSUGGESTIE: Klassiek in combinatie met slakken in bladerdeeg, kalfsvlees in een romige saus, geitenkaas en harde koemelkkazen.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.