De druiven voor deze wijn komen uit de beste percelen van dit wijnhuis en wordt ook gelagerd voor 4 maanden op kleine fusten. Dat geeft deze wijn zijn volle en krachtige geur, vele hinten van eiken, mokka en zwart fruit. De smaak is vol en stevig met in de mond een boeket van zwart fruit, chocolade, vanille en kruiden.
De druiven voor deze wijn komen uit de beste percelen van dit wijnhuis en wordt ook gelagerd voor 4 maanden op kleine fusten. Dat geeft deze wijn zijn volle en krachtige geur, vele hinten van eiken, mokka en zwart fruit. De smaak is vol en stevig met in de mond een boeket van zwart fruit, chocolade, vanille en kruiden.
Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie.
De cabernet sauvignon is een erg populaire druif voor rode wijn. De druif geeft een relatief volle smaak en een donkere kleur. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is bij de cabernet sauvignon zeer belangrijk.
De oorsprong van de cabernet sauvignon ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen gekweekt, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië en Chili.
De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.
De cabernet sauvignon is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc.
Merlot
Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon.
De Merlot is een internationale druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de cabernet sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.
Deze druivensoort wordt in de Côtes de Gascogne gebruikt voor rode wijn en rosé wijn.
Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent van merlotwijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage, een prima wijn kan voortbrengen.
Verder wordt er merlotwijn geproduceerd in Italië (vooral in het Noord-Oosten), Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië - waar het merlot-areaal de voorbije tien jaar is vernegenvoudigd) - en Zuid-Amerika, met name in Chili.
<p>De wijngaarden liggen rondom het dorpje Garrigues Sainte Eulalie. Hier staat, omgeven door beschutte wijngaarden, een leuk klein kapelletje waarvan de gevel het hele jaar door in het zonlicht staat. Het is omgeven door een muur van onregelmatig gevormde en gestapelde natuursteen. Het is dus ook niet vreemd dat juist hier, in deze paradijselijke omgeving, heel veel hagedissen (fr: lézards) te vinden zijn. In deze streek is de hagedis het symbool van de ongerepte natuur. Door de wijnen te vernoemen naar het gebied rondom Eulalie, waarbij Terre staat voor “grond”, refereert men aan het respect voor natuur en milieu, gevisualiseerd door de afbeelding van een hagedis op het etiket van Terre Eulalie.</p>
Meer informatie: Les Collines du Bourdic
Schrijf de eerste review