Pio Cesare Barolo docg 'Pio Cesare'

De Nebbiolo-druiven voor de Barolo zijn afkomstig van de mooiste hellingen van de streek. Het grootste deel, zo’n 70%, is afkomstig van eigen wijngaarden van de familie in Serralunga d’Alba. De rest komt van producenten in Castiglione Falletto and Monfort, die al meer dan honderd jaar druiven leveren aan de familie. De druiven uit Serralunga geven kracht, die uit Castiglione Falletto geur en verle...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Piemonte
Druivensoort
Nebbiolo
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Ree, wild, Hoofdgerecht, gegrild varkensvlees, Varkensvlees, Vlees, Haas, Rund, Sterke kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14,5%

De Nebbiolo-druiven voor de Barolo zijn afkomstig van de mooiste hellingen van de streek. Het grootste deel, zo’n 70%, is afkomstig van eigen wijngaarden van de familie in Serralunga d’Alba. De rest komt van producenten in Castiglione Falletto and Monfort, die al meer dan honderd jaar druiven leveren aan de familie. De druiven uit Serralunga geven kracht, die uit Castiglione Falletto geur en verleiding, en die uit Monforte verfijning en subtiliteit. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, en pas geoogst als ze perfect rijp zijn, van midden oktober tot zelfs begin november. De druiven gisten op zo’n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn, net als bij de Barbaresco. Ook de rijping is hetzelfde, op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is ook hier gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. Het levert een bijzondere, monumentale Barolo op.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.