De Zinfandel is de zeer krachtige druif en wijn van Californië, de eigen wijntrots, die we verder vrijwel nergens tegenkomen –alleen in het zuiden van Italië, waar hij als ‘primitivo’ door het leven gaat. De Zinfandel krijgt veel concentratie van oude stokken in Amador County in het zuiden en wat koelere wijngaarden in Paso Robles en Sonoma. De geringe regenval in Paso Robles is ideal voor de diepgang van deze wijn. Er is een klein beetje petite Sirah aan toegevoegd, om hem wat extra zoet fruit te geven, wat rondeur en sap –een perfecte combinatie. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van veertien maanden op barriques. Vaak wordt hiervoor Amerikaans eiken gebruikt, maar voor deze Zinfandel is bewust gekozen voor uitsluitend Frans hout, om hem een subtiele vanilletoon te geven, die prima samengaat met de mooie fruitaroma’s.
Mooie zwoele geur met veel peperigheid, frambozen, kersenfruit, vanille, mooi getypeerd voor deze druif, heel intens, in de smaak een soepele inzet, heerlijk confiture en wat peper, romig en intens, veel diepgang en kracht, rijp en smakelijk, een lichte kruidigheid, wat soepele tannines na. Prima bij een pepersteak, lamsvlees met rozemarijn, pasta met sausen op basis van gedroogde tomaten, pizza en bij de barbecue.
Francis Ford Coppola, een regisseur met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is vooral een wijnliefhebber. Daarom heeft hij een wijnbedrijf gekocht in het befaamde wijngebied Napa. Eigenlijk was Coppola in het jaar 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij eventueel wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Grootvader Coppola maakte vroeger in de kelders van hun appartement in New York wijn van diverse druiven die speciaal uit Californië overgekomen waren. De wijnen die Coppola vandaag de dag maakt, zijn niet meer dezelfde als uit de kelders in New York, maar wel gemaakt met dezelfde filosofie. Wijnen om te drinken met vrienden en familie.
Schrijf de eerste review