Een van de weinig BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd op de zolder van het wijngoed. Daarna een week in de week gelegd om de schil weer toegangkelijk te maken en dan de dubbele tijd dan normaal volgt de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden. Een super geconcentreerde wijn dus. Door de indikking in eerste instantie door de tweede snoei, waar al bijna 50% van de druiven op de plant worden afgeknipt om de rest van de druiven maximaal te laten profiteren van de voeding, wordt nog eens meer dan 40% door het drogingsproces aan vocht uit de druif verwijderd. Het resultaat een wijn die het maximale alch. percentage haalt (meer dan 16% in dit geval.
Biologisch gecertificeerde wijn. De Grote Hamersma 2024.
Wijn met restzoet en intense volle smaak.
Producent Gabriele van "La Dama"uit Negrar hartje van het Valpolicella gebied. 18 Maanden houtlagering en 14 maanden rust in de fles.
Heerlijk bij vleesgerechten met stevige saus, lam, of ander gegrild vlees met zachte saus. Kazen
Beschrijving door producent!
Molinara
De Molinara druif is blauwe druivensoort uit Italië en speelt een rol in de blend voor Valpolicella. Het ras geeft de wijn meer zuren en wordt ook gebruikt in de wijnen van Corvina, Rondinella en Bardolino. De druif wordt zelden gebruikt voor andere wijnen en heeft als synoniem Rossara, Rossanella en Brepon Molinaro.
Rondinella
De Rondinella druif is een druivensoort die de tweede viool speelt in de traditionele Valpolicella blenden. De aroma’s verhouden zich tot een-dimensionaal fruit met gemiddelde suiker- en zuurgraden. Rondinella voegt dus vooral wat vulling toe en is niet sterk of interessant genoeg om solo gevinifieerd te worden. De concentratie van apassimento komt Rondinella ten goede.
De wijnmakerij is gelegen in Negrar, in een optimale positie voor het drogen van de druiven, die aanleiding geven tot onze meest waardevolle product: de Amarone van de Valpolicella Classica. De receptie in de kelder is voor ons een bijzondere tijd voor het ontvangen van gasten, vrienden en geliefden, het is een unieke mogelijkheid van het delen van ons project en onze passie, en dit laat een onuitwisbare herinnering van ons en van onze producten, en de mensen die op bezoek komen.
Wij zijn de eerste generatie van wijnbouwers uit van ons gezin en vandaag ons bedrijf is zestien hectare, waarvan er tien zijn beplant met wijngaarden verdeeld in twee groepen met een afstand tussen hen, Negrar, Sant ' ambrogio, in de mooie Valpolicella Classica, waar de pergola en de achterzijde samen te voegen tot een enkele missie, voor de productie van druiven van uitmuntendheid te geven van onze wijn een onmiskenbaar karakter en typische karakter, die zo onderscheidt ons.
Samen met mijn vrouw Miriam en mijn schoonvader Giampietro die eerst geloofde in ons project, in 2006 we met uitzicht op de wijn wereld als schrijvers.
Meer informatie: La Dama
Schrijf de eerste review