La Dama Amarone della Valpolicello Classico (BIO)

Een van de weinig BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd op de zolder van het wijngoed. Daarna een week in de week gelegd om de schil weer toegangkelijk te maken en dan de dubbele tijd dan normaal volgt de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden. Een super geco...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn BIO / HVE
Herkomst:
Italië, Veneto
Druivensoort
Molinara, Rondinella, Corvina
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
italiaans, Mediteraans, Hoofdgerecht, Gestoofd vlees, Rood vlees, Vlees
Flesinhoud:
0.75 l

Een van de weinig BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd op de zolder van het wijngoed. Daarna een week in de week gelegd om de schil weer toegangkelijk te maken en dan de dubbele tijd dan normaal volgt de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden. Een super geconcentreerde wijn dus. Door de indikking in eerste instantie door de tweede snoei, waar al bijna 50% van de druiven op de plant worden afgeknipt om de rest van de druiven maximaal te laten profiteren van de voeding, wordt nog eens meer dan 40% door het drogingsproces aan vocht uit de druif verwijderd. Het resultaat een wijn die het maximale alch. percentage haalt (meer dan 16% in dit geval.

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.