Maison S. Delafont La Clape Rouge

70% syrah, 30% Mourvèdre. Al onze selecties zijn gekweekt door telers die werken volgens de biodynamische, biologische of duurzame wijnbouwmethode. Dat betekent geen gebruik van chemische meststoffen, noch herbiciden noch pesticiden. Bodem: Hellingen van klei en kalksteen. De invloed van de zee wind biedt verfrissing aan de druiven waardoor de druiven de mogelijkheid hebben hun aromatische en...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Languedoc
Druivensoort
Syrah, Mourvèdre
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
gegrild rundvlees, Rund, Vlees, Hoofdgerecht, wild
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14,5%

70% syrah, 30% Mourvèdre.
Al onze selecties zijn gekweekt door telers die werken volgens de biodynamische, biologische of duurzame wijnbouwmethode.
Dat betekent geen gebruik van chemische meststoffen, noch herbiciden noch pesticiden.

Bodem: Hellingen van klei en kalksteen. De invloed van de zee wind biedt verfrissing aan de druiven waardoor de druiven de mogelijkheid hebben hun aromatische en phenolische rijpheid optimaal te bereiken.

Vinificatie: Traditioneel. Zeer lange maceration (tussen 25 en 50 dagen), met een strakke temperatuur controle.

Rijping: 12 maanden rijping, 50% van de wijn in barriques van Frans eikenhout en 50% in roestvrij stalen vaten van 300 liter.

HVE gecertificeerde wijn.

HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers:

  • behoud van biodiversiteit
  • plant- en gewasbeschermingsmethoden
  • aard en toepassing van bemesting
  • water management
Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.