Maison S. Delafont Mosaïque Blanc

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele m...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Languedoc
Druivensoort
Marsanne, Viognier, Grenache Blanc, Roussanne, Rolle, Bourboulenc
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Salade vis, Vis, Wit vlees, Vlees, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat.

Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

HVE gecertificeerde wijn.

HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers:

  • behoud van biodiversiteit
  • plant- en gewasbeschermingsmethoden
  • aard en toepassing van bemesting
  • water management
Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.