M. Chapoutier Côte-Rôtie " Les Bécasses"

In het uiterste noorden van de Rhônevallei, bij het plaatsje Ampuis, ligt het Côte Rôtie district. De wijnranken staan hier op kleine terrassen geplant die alleen handmatig kunnen worden bewerkt omdat de hoek van de hellingen soms wel 65 graden is. Wie bereid is dit voor lief te nemen, wordt rijk beloond: Côte Rôtie is één van Frankrijk's formidabelste rode wijnen. Michel Chapoutier is visionair e...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Côtes du Rhône
Druivensoort
Syrah
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Ree, wild, Hoofdgerecht, Hert
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

In het uiterste noorden van de Rhônevallei, bij het plaatsje Ampuis, ligt het Côte Rôtie district. De wijnranken staan hier op kleine terrassen geplant die alleen handmatig kunnen worden bewerkt omdat de hoek van de hellingen soms wel 65 graden is. Wie bereid is dit voor lief te nemen, wordt rijk beloond: Côte Rôtie is één van Frankrijk's formidabelste rode wijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de beroemdste hellingen van Côte Rôtie; de Côte Brune, die meer ijzer bevat, en de Côte Blonde die meer kalk in zijn terroir heeft. Met de hand geplukt, aansluitend ontsteeelt en met de voeten getreden voor een optimale extractie. De gisting duurt 3 tot 4 weken, afhankelijk van het oogstjaar, gevolgd door rijping op eiken fusten die voor een deel nieuw zijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.