Alvaro Palacios Petalos do Bierzo

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Bierzo
Druivensoort
Mencía
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, wild
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Priorat is een klein bergachtig gebied waar de Karthuizer monnikken de wijnbouw meer dan zes eeuwen lang hebben bedreven. De steile wijngaarden kunnen net als vroeger alleen met muilezels worden bewerkt, zeer arbeidsintensief. Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L'Ermita - een cultwijn. Als Alvaro's neef Ricardo Perez terug is in Spanje, wijst hij Alvaro op de sluimerende potentie van de versukkelde DO Bierzo. Beiden zien kansen en in 1998 startten ze samen een nieuw wijnbedrijf in Corullon. Ook in Bierzo zijn het oude, steile wijngaarden met veel leisteen. De locale druif is de Mencia. De druiven voor Petalos komen van kleine percelen uit 5 gemeenten in Bierzo en van zeer oude stokken. Handmatige oogst en strenge selectie. De rendementen zijn zeer laag. Vinificatie in open eiken en RVS vaten gedurende 25 dagen. De wijn rijpt in Frans eiken vaten, gedeeltelijk nieuw. Een kersenrode kleur, fruitige aroma's en florale tonen, maar ook mineraliteit. Een mooie afdronk.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.