Craggy Range Syrah Gimblett Gravels Vineyard

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Nieuw-Zeeland, Hawkes Bay
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13%

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Gimblett Gravels is een subappelatie van Hawke's Bay en beslaat in totaal 850 ha. Ooit stroomde hier de Ngaruroro rivier en de dikke lagen Gravels zijn hier het gevolg van. De 27 wineries die hier wijndruiven verbouwen zijn verenigd in de Gimblett Gravels Association. Steve Smith was één van de oprichters. Hun doel is het de subappellatie meer bekendheid te geven en hun wijnen te promoten. De Syrah werd na de oogst geheel ontsteeld. De vinificatie vond plaats in RVS vaten, waarna rijping in Frans eiken vat en volgende gedurende 17 maanden; 22% van de vaten was nieuw. De wijn is diep donker paars. Het bouquet heeft zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is intens met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.