Wie zich een voorstelling maakt van het goede Franse leven, droomt weg bij de gedachte aan eindeloze wijngaarden, een bruisend glas champagne en het trotse symbool van dit prachtige land: de Eiffeltoren. Al deze unieke eigenschappen zijn gebotteld in de exclusieve champagne van Koechlin.
• Alle champagnes worden ontwikkeld van de eerste persing. Doordat het sap direct uit de pulp van de persing wordt verkregen, is het rijk aan suikers en zuren (wat essentieel is voor de champagne).
• Champagne Koechlin heeft een RM-label, wat aanduidt dat - in tegenstelling tot het merendeel van de champagnehuizen - het hele champagneproductieproces van plant tot champagne in eigen hand wordt gehouden.
• Koechlin heeft zelf 2.20 hectare in zijn bezit, daarnaast onderhoudt hij de velden van anderen.
• De gaarden van Koechlin zijn sinds 1990 in zijn persoonlijke bezit, hiervoor waren ze al drie generaties lang in het bezit van de familie. De eerste flessen met de naam Koechlin zijn in 1993 uitgebracht.
• De velden van Koechlin bevinden zich in de Côte des Bars. Deze grond is rijk aan klei en kalk.
• De leeftijd van de stokken ligt tussen de 30 en 45 jaar.
De Ratafia heeft een mooi goud/amber-achtig kleurtje. Met tinten van vijgen, dadels, mooie partij honing, beetje karamel, wat kruidigs/stroperig en zelfs sinaasappelmarmelade. Deze aperitief heeft droge tonen, terwijl de zoetheid prachtig aan het glas blijft kleven. Koud serveren.
Champagnehuis Koechlin versus Eiffeltoren
Wat hebben de Eiffeltoren en champagne met elkaar gemeen? In het geval van het champagnehuis Koechlin: alles! Want wist u dat de Eiffeltoren is ontworpen door Maurice Koechlin? Als leidinggevend ingenieur was hij verbonden aan het kantoor van Gustave Eiffel. Met zijn ontwerp wist hij de Parijse wereldtentoonstelling in 1889 tot op de dag van vandaag onvergetelijk te maken. Een van zijn familieleden heeft zich gevestigd in een idyllisch plaatsje in de Champagne, waar hij zich toelegt op de ontwikkeling van zijn eigen prestigieuze champagnelijn. Van het snoeien en plukken van de druivenranken tot en met de persing en het bottelen van zijn champagne: met dezelfde precisie als zijn bekende familielid stort hij zich van begin tot eind vol toewijding op zijn ambacht: de ontwikkeling van de best mogelijke champagne. Daarmee verdient hij dan ook met recht het stempel ‘RM’ (récoltant-manipulant) op zijn etiket, waarmee wordt aangeduid dat hij het hele champagneproductieproces van plant tot champagne in eigen hand houdt.
Meer informatie: Champagne Koechlin
Schrijf de eerste review