La Tordera 20 cl Prosecco Spumante Brut

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de po...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Italië, Treviso
Druivensoort
Glera, Chardonnay
Alcoholpercentage:
11,5%

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

KLIMAAT & TERROIR Een mild klimaat. De bodems aan de oevers van de Piave bestaan uit zand en kiezel. VINIFICATIE De stille wijn ondergaat een korte tweede vergisting - in afgesloten roestvrijstalen tanks. DRUIVEN glera (95%), chardonnay (5%) ALCOHOL PERCENTAGE 11,50% GEUR & SMAAK Licht, fris en fruitig met aroma’s van appel, mediterrane kruiden, acaciabloesem en een fijne, levendige mousse. SERVEERSUGGESTIE Lekker om zo te drinken of bij borrelhapjes. Ook ideaal om cocktails mee te maken. Vanwege het handige kleine formaat natuurlijk zeer geschikt voor picknicks, strand, festivals, bars en minibars. WEETJE De proseccodruif wordt tegenwoordig officieel "glera" genoemd om het onderscheid tussen de druif en het gebied duidelijker te maken voor de wijndrinker.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.