Simonsig Estate Kaapse Vonkel Rosé Brut

Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rosé
Herkomst:
Zuid Afrika, Stellenbosch
Druivensoort
Pinot Noir, pinotage
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rodewijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.

KLIMAAT & TERROIR Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen. VINIFICATIE De handmatig geoogste druiven worden zacht geperst en het sap wordt op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Aansluitend rijpt de wijn op fles waarbij de mousse ontstaat. DRUIVEN pinot noir (75%), pinotage (25%) ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK Fonkelend zalmroze met aroma’s van verse frambozen en cranberry. De smaak is fris en elegant met witte perzik, aardbeiensorbet, een hint van biscuit, verfijnde zuren en een lange, sappige afdronk. SERVEERSUGGESTIE Serveer als aperitief, maar ook bij schaaldieren, in het bijzonder kreeft, gerookte zalm, sushi, zoetzure gerechten of salades met een exotisch tintje. En probeer eens een licht dessert met vers rood fruit. WEETJE De Kaapse Vonkel Rosé Brut werd in 2004 door Johan Malan gecreëerd. Het vernieuwende was de Zuid-Afrikaanse touch: de toevoeging van pinotage aan de pinot noir en pinot meunier. Tegenwoordig wordt de wijn gemaakt van pinot noir en pinotage.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.