Mistinguett Cava Brut Reserva

De Penedès is een wijngebied in Catalunya dat wereldberoemd is geworden om zijn Cava. Witte Cava wordt gemaakt van lokale druiven zoals macabeo, parellada en xarel-lo, vaak aangevuld met chardonnay. Mistinguett maakt meerdere soorten Cava en wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen die dagelijks hard werken om hun dromen waar te maken. Mistinguett is dan ook vernoemd naar de beroemde Franse actrice...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Spanje, Penedès
Druivensoort
Macabeo (Macabeu), Xarel-lo, Parellada
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
11,5%

De Penedès is een wijngebied in Catalunya dat wereldberoemd is geworden om zijn Cava. Witte Cava wordt gemaakt van lokale druiven zoals macabeo, parellada en xarel-lo, vaak aangevuld met chardonnay. Mistinguett maakt meerdere soorten Cava en wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen die dagelijks hard werken om hun dromen waar te maken. Mistinguett is dan ook vernoemd naar de beroemde Franse actrice en zangeres Mistinguett, die leefde tussen 1875 en 1956. Mistinguett - een pseudoniem voor Jeanne Florentine Bourgeois - was destijds de best betaalde vrouwelijke entertainer ter wereld.

KLIMAAT & TERROIR Een warm klimaat en een bodem van klei, zand en keien. De druiven komen van geselecteerde wijngaarden in de Alt Penedés. VINIFICATIE Gemaakt volgens de méthode traditionnelle met een tweede gisting op fles. De wijn rijpt 18 maanden op zijn gistcellen. DRUIVEN macabeo, xarel-lo, parellada ALCOHOL PERCENTAGE 11,50% GEUR & SMAAK Bleekgele cava met groene nuances. Complexe neus met wit fruit en subtiele tonen van gebak. De smaak is zacht, maar gestructureerd met rijp fruit, opnieuw iets van gebak, een levendige zuurgraad en een fijne, elegante mousse. SERVEERSUGGESTIE Opwekkend aperitief en lekker bij allerlei hapjes, charcuterie, gerookte vis en bij niet te zoete desserts.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.