Billecart-Salmon Réserve Champagne Brut 37,5 cl

Smaakimpressie Strogeel van kleur met fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten (peer). In de aanzet breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok. Vinificatie Voor deze Brut Réserve wordt sinds 1945 dezelfde assemblageverhouding gebruikt. Na een koude stabilisatie op 5°C volgt e...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Frankrijk, Champagne
Druivensoort
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Flesinhoud:
0.375 l
Alcoholpercentage:
12%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Smaakimpressie
Strogeel van kleur met fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten (peer). In de aanzet breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok.

Vinificatie
Voor deze Brut Réserve wordt sinds 1945 dezelfde assemblageverhouding gebruikt. Na een koude stabilisatie op 5°C volgt een koele vergisting in RVS tanks op 12°C. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 18°C voor de malolactische gisting. Een elegante, pure, ronde, evenwichtige en harmonieuze champagne. .

Culinair Advies
Ideaal als aperitief, allrounder aan tafel, met een lichte voorkeur voor schaal-, schelpdieren of rauwe vis in salades, met een citrusdressing. Eveneens aanbevolen bij licht gestoomde of zacht gebakken zeevis met een citrussaus en bij zachte kazen.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.