Audacia richt zich op de import en promotie van de unieke wijnen van Audacia Wine Estate. Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen zonder toegevoegde sulfieten én conserveringsmiddelen!
De wijnen van Audacia onderscheiden zich doordat er géén sulfieten en conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, vol van smaak zijn en gedurende minimaal 10 jaar bewaard kunnen blijven.
Audacia Nederland maakt gebruik van de wereldwijde ‘VRIJ VAN ….’ megatrend op het gebied van de wijnbehoeften van de consument. De unieke wijnen van Audacia zullen u helpen uw ‘gezondere levensstijl’ te vergroten en te blijven genieten van een goed glas wijn als tegenwicht voor de gemiddelde wijnen met toegevoegde sulfieten en conserveringsmiddele.
De wijnen van Audacia zijn uniek gepatenteerde rode wijnen die op Rooibos gerijpt zijn. Bij de productie is gebruik gemaakt van inheemse Zuid-Afrikaanse houtsoorten en taninnes, die extreem rijk zijn aan unieke antioxidanten/polyfenolen, daardoor kan de wijn op een natuurlijke manier bewaard worden.
Een krachtige Cabernet Sauvignon, maar in de zachte aantrekkelijke 'new world style'.
De smaak is mondvullend, rijk aan zwarte bessen, gedroogd fruit en specerijen. Lange zachte afdronk, met rijpe tannines en subtiele houttonen.
Geeft u de wijn even ‘lucht’ en hij komt nog beter tot zijn recht. Decanteren is daarom een aanbeveling.
Kleur: intens diep paars
Aroma's: zwarte bessen, bramen, cassis en zwarte peper
Smaak: donker fruit, elegante tannines, subtiele houttonen en een lange afdronk
Type wijn: rode wijn zonder toevoeging sulfieten en conserveringsmiddelen
Druivenras: 100% Cabernet Sauvignon
Jaartal: 2018. Nu reeds heerlijk te drinken maar ook prima houdbaar tot 2025
Verpakking: doos, 6 x fles 750 ml
Sluiting: kurk
Alcohol Vol:14.5%
Wijn/spijs: uitstekend bij steaks, lamsvlees en rijpe kazen
Certificaat: Wine of Origin Stellenbosch
Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie.
De cabernet sauvignon is een erg populaire druif voor rode wijn. De druif geeft een relatief volle smaak en een donkere kleur. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is bij de cabernet sauvignon zeer belangrijk.
De oorsprong van de cabernet sauvignon ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen gekweekt, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië en Chili.
De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.
De cabernet sauvignon is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc.
Schrijf de eerste review