Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Grand Cru Classé

KLIMAAT & TERROIR Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem bestaat grotendeels uit kalk in de onderlaag en wordt gekenmerkt door klei en kiezels in de bovenlaag. VINIFICATIE Fermentatie en schilcontact (25 dagen) op RVS. Daarna volgt 18 maanden houtrijping op kleine vaten (60% nieuwe vaten)
Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bordeaux
Druivensoort
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Kaasplateau, Eend, gevogelte, Blauwe kazen, Lam
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12,5%

KLIMAAT & TERROIR Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem bestaat grotendeels uit kalk in de onderlaag en wordt gekenmerkt door klei en kiezels in de bovenlaag. VINIFICATIE Fermentatie en schilcontact (25 dagen) op RVS. Daarna volgt 18 maanden houtrijping op kleine vaten (60% nieuwe vaten)

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.